Pinterest En Etkili Pin Oluşturma Nasıl Yapılır?

0

Pinterest Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. Çoğu işletme ve İnternet sitesi sahibi de, ürünlerini satmak veya İnternet sitelerine trafik çekmek için Pinterest’in inanılmaz etkisini kullanmak istiyor.

Ancak küçük bir sorun var.

Takipçi sayınız binlerce kişi ulaşmış olsa da, Pinterest’in kendine has algoritması nedeniyle Pinleriniz neredeyse hiç etkileşim almayabilir?

Peki Pinlerinizin daha çok kişi tarafından etkileşim alması için ne yapmanız gerekiyor?

 

Pinterest Etkili Pin Oluşturma

SosyalMedyaBilgi; Pinterest’in etkili gücünü en verimli şekilde kullanabilmeniz için, doğru Pin paylaşımının nasıl yapılması gerektiğini adım adım anlatıyor.

1. Profesyonel Pin Görseli Kullanın

Araştırmalar; Pinterest kullanıcılarının dikey ölçülere sahip Pinlerle daha çok etkileşime girdiklerini gösteriyor. Biraz zaman ayırın ve Canva kullanarak her paylaşımınız için etkili Pin’ler hazırlayın. Canva’ya nasıl kayıt olabileceğinizi ve Canva’da profesyonel Pin görsellerinin nasıl hazırlanacağını buradaki yazımızda detaylı olarak anlatmıştık.

En etkili dikey Pin görsel boyutları ise ; 800*1600 ve 900*1800 boyutlarında olanlardır. Eğer Pininiz açıklama ve tarif içerecekse görselin boyutu 1000*2000 olabilir.

 

2. Pin Açıklama İçersin

Pininizi paylaşırken, en az 50 karakterlik açıklama yazmayı unutmayın. Açıklamaya yazılanların, paylaşımınız ile doğrudan bağlantılı olmasına dikkat edin. Yazılacak açıklamalar ne kadar dolgun olursa, aramalarda ve “Benzer Pinler” arasında ilk sıralarda yer alacağını unutmayın.

profesyonel pinterest pin

 

3. Etiketlerin Gücünü Kullanın

Açıklamayı yazdıktan sonra, aynı kısma Pinterest’te yoğun kullanılan kelimeleri de eklemeyi unutmayın. Ekleyeceğiniz kelimeleri hashtag (#) kullanarak yazmanız gerektiğini hatırlatalım. Yazacağınız kelimeler mutlaka Pin ile alakalı olmalı.

Hangi kelimelerin Pinterest üzerinde yoğun arandığını öğrenmek için; buradaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

pinterest etiket

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR :  Pinterest Resim Ölçüleri [2023]
Bunları da beğenebilirsin
Bir cevap yaın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.