Slack Uygulaması Nedir? Slack Ne İçin Kullanılır?
Son yılların en popüler uygulamaları arasına bir yenisi daha eklendi ; Slack. Öncelikle Slack uygulaması nedir? detaylı olarak inceleyelim.
Slack Uygulaması Nedir?
İngilizce “Searchable Log of All Conversation and Knowledge” cümlesinin kısaltılması olan Slack; gevşek, uyuşuk ve tembel anlamına geliyor. Uygulama ise tam tersine oldukça kullanışlı. Kanadalı Stewart Butterfield tarafından 2013 yılında geliştirilen uygulama temel olarak; şirket içinde tüm yazışma ve belgelerin depolandığı, mobil ve masaüstünde kullanılan bir sohbet uygulaması. Şirketin bugünkü sahip olduğu piyasa değer 30 Milyar dolardan fazla.
Slack iki yönlü mesajlaşmaya izin veren bir uygulama.
Bunlardan birincisi; kanallar listesi. Şirketin veya kurumların sahip olduğu kanallara girebilir ve mesajlaşmaya başlayabilirsiniz.
Diğeri ise; klasik özel mesajlaşma.
“WhastApp veya mail uygulaması varken şirketler neden Slack kullansın?” sorusu aklınıza gelebilir. Sorunun cevabı bir bakıma oldukça basit. Slack haricinde hiçbir uygulama şirket içindeki tüm yazışma, konuşma ve belgeleri anında sunamıyor.
Pratikte düşünelim.
Örneğin 2016 yılında çalıştığınız şirkette bir güvenlik ihlali oldu. Konu hakkında şirketin farklı departmanlarında 50’den fazla yazışma gerçekleştirildi. Ve sizden bu yazışmaları yetkili departmana ulaştırmanız istendi. Tüm mailleri ve konuşmaları aramak günlerce sürebilir. Oysa Slack ile bunun gibi işlemler sadece birkaç dakika içinde gerçekleştirilebiliyor.
Slack Uygulamasının Özellikleri
- Slack şirket içindeki verimliliği arttırarak, zamandan tasarruf edebilmenizi sağlayan etkileyici bir sohbet uygulaması. Binlerce çalışana sahip büyük şirketlerin neredeyse tamamı Slack kullanıyor.
- Slack’i özel yapan detaylardan bir tanesi de, yapay zekaya sahip olması. Kullanıcıların ihtiyaçlarını analiz edip anlayabiliyor.
- Uygulamayı hemen hemen tüm platformlardan kullanabiliyor olmanızda büyük bir avantaj.
- Aralarında Dropbox, Google Drive gibi bulut depolama uygulamalarında olduğu bir çok servisi destekliyor.
- Slack ayrıca Slack App Directory adı verilen ve 160’dan fazla uygulama ile entegre bir şekilde çalışan bir uygulama mağazasına da sahip.
İlerleyen günlerde Slack ile ilgili bir çok rehber hazırlayacağız.
Takipte kalınız.
Son günlerde sitenizde çok fazla zaman geçiriyorum. Yine çok detaylı ve kıymetli bilgiler vermişsiniz. Elinize sağlık.