Pinterest İçin Profesyonel Pin Oluşturmak

0

İşletme veya İnternet sahipleri; ürün veya İnternet sitelerinin tanıtımını yapmak için Pinterest’in gücünü kullanmak isteyebilir. Fakat hesabınızı canlı tutmak için sürekli pin paylaşsanız bile; hesabınız yeteri kadar etkileşim almayabilir.

Bu da kullanıcıları Pinterest’den soğutabiliyor.

Peki ne yapmanız gerekiyor?

Öncelikle şunu belirtelim; Pinterest inanılmaz derecede güçlü bir sosyal medya uygulaması. Bu gücü etkin bir biçimde kullanmanız için, doğru ölçülere sahip ve dikkat çekici profesyonelce hazırlanmış Pinler paylaşmanız gerekiyor.

Peki profesyonel Pin nasıl oluşturulur?

Cevabı için okumaya devam ediniz.

 

Profesyonel Pin Oluşturmak

Yapılan bir araştırmaya göre; Pinterest kullanıcıların çoğu dikey paylaşılan Pinlere daha çok tıklıyor. Bizde Pinimizi bu ölçülere göre hazırlayacağız.

Profesyonel Pin hazırlayabilmek için ise; herhangi bir Photoshop veya farklı bir yazılım bilginizin olmasına ise gerek yok. Pinterest Profesyonel Pin oluşturmak için bize yardım edecek sihirli bir İnternet sitesi mevcut. Adı Canva.

 

BAĞLANTI : Canva İnternet Sitesi

 

Yukarıdaki linke tıklayıp Canva üzerinden bir hesap oluşturuyoruz. Eğer hesap oluşturmakta zorlanırsanız buraya tıklayarak Canva üzerinden hesap oluşturma işleminin adım adım nasıl yapıldığını gösterdiğimiz yazıya göz gezdirebilirsiniz.

Ayrıca yazımızda Canva üzerinden Pinterest için profesyonel pin oluşturmanın da nasıl yapılacağını anlattık.

Canva kullanması oldukça basit bir web tabanlı uygulama. Biraz kurcaladıktan sonra Pinterest için profesyonel pin oluşturmanın aslında oldukça basit bir işlem olduğunu göreceksiniz.

Kolay gelsin.

 

Ekstra Bilgi

Pin görselinde, link ile aynı başlığı vermemeye özen gösterin. Görsel başlığının ilgi çekici olmasına özen gösterin.

Örneğin; linkin başlığı “Türkiye’nin En Güzel Gölleri” ise, “Türkiye’de Olduğuna İnanamayacağınız Göller” yazın.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR :  Pinterest Pin Zamanlama Nasıl Yapılır? [2023]
Bunları da beğenebilirsin
Bir cevap yaın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.